Clinica Korall, Piața Eroilor Revoluției nr. 22  contact@dermatologsatumare.ro    0745049953

Ultravioletele, un pericol pentru piele!

Recomand să vă protejaţi de razele solare agresive imediat cum iarna se sfârşeşte deoarece, chiar dacă avem impresia că soarele nu este puternic, ultravioletele afectează pielea şi, pe lângă afecţiuni grave, produc disconfort la nivel cutanat.

La ieşirea din sezonul rece, pielea este palidă şi vulnerabilă la lumină. Cei alergici pot dezvolta în acest sezon urticarie solară care, apoi, se diminuează pe măsură ce expunerea se repetă. Simptomele unor afecţiuni ale pielii se pot amplifica la lumină. Reacţia de bronzare este de fapt o apărare a pielii agresată de UV”. Protecţia solară trebuie aplicată riguros încă din primele zile ale primăverii, pentru a preveni deteriorarea pielii şi apariţia degenerărilor cutanate.

„Românii nu au o obişnuinţă a fotoprotecţiei nici mecanice, nici cu ajutorul cosmeticelor. De obicei, îşi pun problema unei fotoprotecţii doar atunci când pleacă în concediu, la mare, sau dacă au avut în antecedente momente neplăcute legate de expunerea la radiaţia luminoasă. Începând din aprilie, pielea trebuie să fie îngrijită şi cu produse de fotoprotecţie. În general, românii obişnuiţi cu patru sezoane, nu consideră soarele de primăvara periculos”, explică specialistul. Pielea expusă la soare fără protecţie este supusă la riscuri mari. Numărul de pacienţi cu afecţiuni cutanate creşte de la an, potrivit specialiştilor, deoarece problemele de piele cauzate de soarele din ce în ce mai agresiv sunt în creştere.

„Apar pete cafenii numite pistrui, dacă sunt de dimensiuni mici, sau lentigine dacă au un diametru peste 10 mm. Unele persoane fac chiar pete compacte maronii. Vasele de sânge se dilată şi pe faţă, vorbim de cuperoză. Ridarea accentuată este iar foarte vizibilă pe tenul celor care au stat mult la soare în timpul vieţii. În plus, pot apărea leziuni precanceroase numite keratoze actinice sau solare, sub forma unor pete roz aspre şi chiar cancere de piele din aceste leziuni sau direct pe zone fotoexpuse”.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii