Clinica Korall, Piața Eroilor Revoluției nr. 22  contact@dermatologsatumare.ro    0745049953

Tratament laser pentru leziuni vasculare

Sistemul laser DEKA emite pulsuri de energie luminoasa speciala care realizeaza coagularea sangelui din vasele dilatate. Continutul sanguin impreuna cu resturile vasculare sunt resorbite de organism in cateva zile sau saptamani, in functie de marimea vasului, fara injectii dureroase, fara taieturi si fara cicatrici. In locul vaselor, pielea ramane integra, fara cicatrici sau pigmentare, iar vasele sunt indepartate definitiv. De cele mai multe ori, una sau doua sedinte sunt suficiente, insa numarul acestora poate depinde de numarul, culoarea si dimensiunea vaselor ce trebuie tratate. Fiecare pacient este diferit si tocmai de aceea in cadrul consultatiei, medicul va evalua vasele de sange si  va stabili tratamentul adecvat.Tratamentul va fie efectuat de medici specialisti in insuficienta venoasa, fiind  chiar cei care tin cursurile despre utilizarea tehnologiei laser in venectazie si insuficienta venoasa.
    In urma acestui tratament, medicul va recomanda sa va feriti de soare timp de o luna si sa folositi crema de plaja cu factor de protectie SPF 50+

Eficienţa laserului şi a IPL-ului în tratarea cuperozei

Cuperoza e dată de dilataţia exagerată a vaselor de sânge de la nivelul feţei, ceea ce face ca faţa să se înroşească, dar permanent (nu temporar). Acest lucru face ca, din an în an să fie din ce în ce mai “colorată”: iniţial este rozalie ca în forme mai grave să devină de un roşu intens. Vestea bună este că se tratează foarte bine, dar cu multă răbdare.

Factorii incriminaţi:

1. alimentari: tulburări digestive, diaree, constipaţie, aclorhidrie, hipoclorhidrie, gastrită;
2. infecţioşi: infecţie gastrică cu H pylori, infecţii genitale, rolul acarianului, DEMODEX FOLLICULORUM;
3. temperaturile extreme (frig, căldură mare);
4. vasculari -deficitul circulaţiei venoase faciale.

Exista 4 forme clinice:

1. eritem tranzitor (flush) produsă de stimuli: cafea, alcool, condimente;
2. eritem persistent, cuperoza propriu-zisă;
3. leziuni papulo-pustuloase suprapuse;
4. noduli şi edeme, inflamatie.

Nu exista tratament preventiv. Nici o cremă din lume nu mai tratează cuperoza(doar ameliorează aspectul acesteia)! De fapt, vasele de sânge foarte dilatate care dau culoarea aceea roşie-roz nu au cum să mai fie închise de vreo cremă!

Vasele se pot închide atât cu IPL (Lumina Intens Pulsată) cât si cu laser Nd-Yag, toate având selectivitate pentru pigmentul roşu (hemoglobinic) din vas pe care îl coagulează. Adică: lumina e convertită în căldură care este atrasă preferenţial de tot ce are culoare -în acest caz de sângele din vase.

Acest aspect îl face să se coaguleze, să blocheze vasele şi, în următoarele săptămâni, să ducă la resorbţia vaselor cu sânge şi deci la albirea tenului.
Interesant este că are şi efect de “strângere” a fibrelor de colagen dar şi de micşorare a porilor.

O singură şedinţă are efect vizibil, dar nu este suficientă. Sunt necesare minim 2-3 şedinţe.

Numărul de şedinţe depinde de stadiul clinic în care este surprinsă cuperoza, dar şi de sensibilitatea individuală a pielii, de fototipul cutanat şi de bolile asociate. O persoană mai albă la faţă se tratează în mai puţine şedinţe decât una cu un tip de piele mai închisă la culoare. Deoarece se utilizează lumina, trebuie evitate o perioadă medicamentele sensibile la ea.

Medicamentele care se prescriu în cazul rozaceei: grupa tetraciclinelor, vitamina A – trebuie evitate pe timpul tratamentului cu laser întrucât pot produce reacţii nedorite la nivelul pielii (cu condiţia ca tratamentul să fie făcut de către un specialist în terapiile laser).

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii