Clinica Korall, Piața Eroilor Revoluției nr. 22  contact@dermatologsatumare.ro    0745049953

Tratament iontoforeza -(Tratamentul transpiratiei)

Hiperhidroza sau transpiratia excesiva este o problema relativ frecventa, intalnita atat la barbati cat si femei. Cu siguranta poate afecta calitatea vietii fiecarui pacient si poate altera increderea in sine. De multe ori transpiratia excesiva este acceptata nestiind ca exista solutii prin care poate fi controlata.

Medicul dumneavoastra va stabili daca exista suspiciunea de afectiuni sau boli care pot cauza secundar hiperhidroza. In urma consultatiei vi se recomanda un tratament pentru transpiratie care poate fi local cu lotiuni, creme sau injectii. Iontoforeza este o alta optiune dovedita de tratament, non-invaziva si, in majoritatea cazurilor, de un succes remarcabil. Iontoforeza este un tratament contra transpiratiei folosit in spitale si clinici de dermatologie din intreaga lume si consta in transmiterea in piele a unui curent electric foarte slab si neperceptibil. Echipamentul este prevazut pentru a trata palmele, talpile si axilele.

Veti fi rugat sa plasati mainile si picioarele in cuve speciale cu apa pentru a inchide un circuit si a permite curentului electric sa patrunda in piele la nivelul glandelor transpiratiei carora le va incetini activitatea fara sa cauzeze nicio suferinta pielii. In general este nevoie de 10-15 sedinte zilnice cu o durata de aproximativ 15 minute dupa care majoritatea pacientilor experimenteaza o imbunatatire. Apoi, frecventa tratamentelor poate fi redusa la o data pe saptamana, o data la doua saptamani sau o data pe luna. Transpiratia este un proces fiziologic (natural) necesar in special pentru reglarea temperaturii corpului. Este strans legata de un neuromediator, eliberat de fibrele nervoase in spatiul de contact dintre glandele sudoripare (glandele transpiratiei) si nerv. Eliberarea neuromediatorului este controlata de sistemul nervos vegetativ si cantitatea lui este proportionala cu gradul de transpiratie.

Transpiratia excesiva sau hiperhidroza reprezinta un dezechilibru in procesul descris mai sus, care duce eventual la schimbarea balantei naturale in favoarea transpiratiei. Cei interesati de acest subiect probabil sunt afectati, intr-un mod sau altul, de aceasta conditie. Senzatie de discomfort fizic si social, comentarii nedorite, iritatii, pete pe imbracaminte, palme umede care provoaca repulsie la strangeri de mana, miros neplacut la care se adauga o lista lunga de alte frustrari care pot duce la disperare.

Vestea buna: EXISTA TRATAMENTE!

In primul rand, medicul dumneavoastra va stabili daca transpiratia excesiva de care suferiti poate fi in legatura cu alte afectiuni (in general hormonale sau neurologice) sau medicamente. De cele mai multe ori tratamentul este combinat, cu produse topice si medicamente. In majoritatea cazurilor aceasta abordare este extrem de eficienta si rezolva complet problema transpiratiei excesive. 

Iontoforeza - Este un tratament folosit asiduu in spitale si clinici de dermatologie din intreaga lume si consta in transmiterea in piele a unui curent electric foarte slab si neperceptibil. Echipamentul este prevazut pentru a trata palmele, talpile si axilele. Veti fi rugat sa plasati mainile si picioarele in cuve speciale cu apa pentru a inchide un circuit si a permite curentului electric sa patrunda in piele la nivelul glandelor transpiratiei carora le va incetini activitatea fara sa cauzeze nici o suferinta pielii.

In general este nevoie de 10-15 sedinte initiale zilnice cu durata de aproximativ 15 minute dupa care majoritatea pacientilor experimenteaza o imbunatatire. Apoi frecventa tratamentelor poate fi redusa la o data pe saptamana, o data la doua saptamani sau o data pe luna.

 

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii