Clinica Korall, Piața Eroilor Revoluției nr. 22  contact@dermatologsatumare.ro    0745049953

Rejuvenare faciala

Tratamentul cu plasma proprie îmbogatita cu trombocite (Platelet Rich Plasma - PRP), cunoscut sub denumirea de ‘Terapia vampir’ este cea mai moderna solutie de regenerare a pielii prin forte proprii.

Presupune recoltarea si concentrarea factorilor de crestere din sânge si reintroducerea acestora in tesutul cutanat, stimulând astfel procesele de reparare celulara si de sinteza de neocolagen pe termen lung. Initial, acest tratament a fost folosit în ortopedie, în refacerea tendoanelor si a oaselor dupa fracturi, apoi în stomatologie în regenerarea gingivala si în chirurgia plastica pentru cicatrizarea arsurilor.Tratamentul cu sânge propriu este azi tot mai mult folosit în întreaga lume cu scopul de a reîntineri pielea fetei, a gâtului, a decolteului si a mâinilor. Aceasta procedura se adreseaza pacientilor care vor o îmbunatatire a aspectului, dar nu vor sa apeleze la injectarea cu o substanta chimica sau artificiala.

Cum se efectueaza procedura?

Se recolteaza o cantitate mica de sânge intr-o eprubeta sterila, se proceseaza rapid pentru a selecta plasma cu trombocite, celule ce contin factorii de crestere si reparare. Acestia se elibereaza în mod natural în orice tentativa a organismului de a repara o leziune.Plasma bogata în trombocite se va injecta în piele, cu ajutorul unui ac fin. Pentru a atenua durerea se aplica o crema anestezica inainte de injectare. Toate aceste etape de recoltare si preparare se efectueaza rapid, în prezenta pacientului, pentru ca acesta sa aiba siguranta ca se administreaza propriul sânge.

Care sunt beneficiile acestui tratament si când se observa rezultatele?

Tratamenul este ideal pentru: intinerirea si regenerarea pielii, diminuarea ridurilor fine, umplerea ridurilor profunde, refacerea fermitatii si imbunatatirea aspectului fetei, gatului, decolteului, mainilor. De asemenea este una dintre putinele terapii cu efecte spectaculoase pentru ridurile din jurul ochilor si a celor din jurul gurii. Semnele imbatrinirii se atenueaza treptat, pentru rezultate optime fiind recomandate 3 sedinte efectuate la 3 saptamani.

Exista contraindicatii, riscuri? 
Riscul de fenomene imunologice este complet absent, având în vedere ca produsul propriu organismului este perfect biocompatibil. Exista riscul de a face mici hematoame (vânatai) la locul de injectare, care dispar în câteva zile, iar dupa injectare poate sa apara un usor proces inflamator local. Pacientii trebuie sa aiba o stare de sanatate buna, sa nu fie în episod febril, sa nu aiba tulburari de coagulare, boli autoimune.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii